

Resuscitation 2025Preliminary Programme

	Day 1 - THURSDAY OCTOBER 23						Day 2 - FRIDAY OCTOBER 24								Day 3 - SATURDAY OCTOBER 25				
	Hall 3	Dock 10	Rotterdam A	Dock 13	Dock 14	Dock 15		Hall 3	Dock 10	Rotterdam A	Dock 13	Dock 14	Dock 15		Hall 3	Dock 10	Dock 13	Dock 14	Dock 15
Morning 1 - 08:30-09:45 75 min							Morning 1 - 08:30-09:45 75 min	ALS 2025 and Beyond: From Guidelines to Personalised Care - ALS 2025: Early ALS works best? - Physiology-Guided ALS: From Algorithm to Individualised Care - ECPR: Guideline update and Implementation Strategy - Peri-arrest tachyarrhythmia	What should a first aider do in threatening conditions? - Anaphylaxis - Foreign body airway obstruction - Major bleeding	Teaching and Learning CPR – New Evidence 2025 - Innovations in CPR education - Optimising high-quality CPR training - Targeted training & faculty development	Young ERC: Resuscitation	Workshop	Workshop	Morning 1 - o8:30-09:45 75 min	Moving the Needle on Survivorship: Update on Current Initiatives	Young ERC: Advancing through Personal Development - From overwhelmed to empowered - developing resilience early on - Burn bright, not out - finding your edge without losing yourself - From wany to confident - dealing with impostor syndrome	Oral Abstracts	Workshop	Workshop
							Coffee break							Coffee break					
09:45-10:30							09:45-10:30	09:45-10:30 Industry sessions (Room: rapid-fire session area)						09:45-10:30	Industry sessions (Room: rapid-fire session area)				
Morning 2- 10:30- 11:30 60 min							Morning 2- 10:30- 11:30 60 min	Oral abstracts - Young Investigator Award	Ethics - Key Ethical Considerations for Resuscitation - Advance care planning - Bystanders & family involvement - Termination of resuscitation & organ donation - The survivor perspective	Special Circumstances in Paediatric Cardiac Arrest -ECPR in paediatrics - Peri-operative CA - CA in the PICU	Community Engagement Taskforce	Workshop	Workshop	Morning 2- 10:30 11:30 60 min	Late - Breaking / "Hot" Trials		Oral Abstracts	Workshop	Young ERC: F.I.R.S.T Competition
11:30-13:00	100							Poster session (Room: e-Poster area)						11:30-13:00	Poster session (Room: e-Poster area)				
12:00-13:00							12:00-13:00							12:00-13:00	Lunch				
Afternoon 1 - 13:00-14:45							Afternoon 1 - 13:00-14:00 60 min	Post-resuscitation care – what's new? - Coronary reperfusion - Pan-CT - Post-ROSC vasopressors - Prognostication	Epidemiology of Cardiac Arrest in Europe and Beyond - OHCA outcomes: insights from EuReCa & ILCOR - IHCA vs. OHCA: closing the gap? - Post-resuscitation: return to society - Autopsy & genetics: improving survival	Optimising CPR & On-Scene Resuscitation - Delivering high quality CPR - Resuscitate at scene versus during transport - Life support for first responders	Inclusive Resuscitation: Addressing Diversity & Equity (DEI) in Patient Care	Workshop	Workshop	Afternoon 1 - 13:00-14:00 60 min	Oral abstracts - Best of the Best	The History of Resuscitation		Workshop	Workshop
							Afternoon 2- 14:30-15:15 45 min	Special circumstances – round table Q&A	Resuscitation with Al: Education, Detection, and Decision-Making - Al-driven early detection of cardiac arrest - Al-driven precision medicine in post-cardiac arrest care - Navigating resuscitation ethics in the age of Al	Round table: Post- resuscitation care, prognostication and post- discharge care in paediatric patients		Workshop	Workshop	Afternoon 2- 14:30-15:30 60 min	Closing Ceremony				
14:45 - 15:30	Coffee break						15:15 - 16:00	15:15 - 16:00 Coffee break								ı			
Afternoon 2- 15:30-16:15 45 min	Advancing Basic Life Support: Dispatch, Tech & Drones - Dispatch/Citizen responder systems - Emerging technologies - Drones	Inequalities in Newborn Life Support - Pitfalls of newborn assessments in babies from ethnic minority backgrounds - Treat like cases alike; differences in management of extreme preterm birth - Born outside the hospital: does it matter?	Special Circumstances - Traumatic Cardiac Arrest and Anaphylaxis - TCA adult 7+3 - TCA paediatric 7+3 - Anaphylaxis paediatric 7+3 - Anaphylaxis adult 7+3	Cral Abstracts	Young ERC Open Meeting: Building a Career in Resuscitation on Mistakes and Failures	Workshop		Controversies in Newborn Life Support - When to cut the cord? - To inflate or not, that is the question? - When less may be more:		Controversies in Post- Resuscitation Care Pro/con: - There is a role for hypothermic temperature	m: rapid-fire session area) Oral abstracts	Workshop	Workshop						
	Resuscitation Systems: Expert Insights & Audience Interaction	Advanced Life Support 2025: Drugs, Rhythms, and Realities - Do the drugs work? - Revisiting drugs in ALS 2025 - Route matters: IV vs IO – or nothing at all? - Refractory Shockable Rhythms - Airway and ventilation: are we getting it right?	support - Paediatric basic life support - Paediatric advanced life	Oral abstracts	Workshop	Workshop													